Yuna is onze eerste Grote Zwitserse Sennenhond, en geboren in Duitsland. Haar stamboomnaam is 'Kimba von der Wonneproppen'. Yuna woont bij ons op de boerderij waar ze zich bezig houdt met het verwelkomen van bezoekers, en het 'bewaken' van ons vee en onze tuin. Dit doet ze vol overgave, en met heel veel plezier. Tussendoor doet ze graag een dutje in de zon, of (zoals het een Grote Zwitser betaamt) op een luie stoel. Af en toe een fijne wandeling is prima, en spelletjes spelen in de tuin is ook favoriet bij Yuna. 
Yuna is een open, vrije en mensgerichte hond. Ze is graag bij ons in de buurt, en gaat dan rustig bij ons liggen. Ook voor onze dochter ( 3 jaar) is ze een fijne vriendin, en ze wandelen inmiddels ook al samen. Yuna is dol op aandacht en wil enorm graag voor je werken. En ondanks dat ze niet altijd de snelste denker is kan ze toch al heel veel leuke dingen. Vooral hindernissen en speuren vindt ze erg leuk. Maar wandelen langs de schapen, bij de paarden kijken of (apetrots!) naast de kinderwagen mee wandelen zijn ook favoriet.

Yuna heeft alle gezondheidsonderzoeken inmiddels gedaan;

HD-A
ED vrij
OCD vrij
Ogen vrij ( muv Distichiasis)

Daarnaast heeft Yuna de gedragstest van de rasvereniging glansrijk doorlopen ( score A), ook kreeg ze voor haar exterieur een mooie A. De keurmeester vonden haar een fijne en blije Grote Zwitser.
Yuna heeft op de CAC-IB tentoonstelling in Leiden een Uitmuntend gehaald.

Op 10 april 2016 heeft Yuna op de show in Nieuwegein een Uitmuntend gehaald, en tevens een CAC en CACIB.
Op 5 maart 2017 heeft Yuna een uitmuntend gekregen op de show in Groningen.

Yuna kreeg in september 2016 een nestje van 4 mooie pups van de reu Bingo Best J-Ja. Hiervan woont Aislynn nog bij ons.
Yuna kreeg in december 2017 een nestje van Enno von Schloss Mansfelt. Hiervan woont Blyss nog bij ons.


Yuna verwacht juni 2021 haar laatste nestje.